Nieuws

Voordelen en nadelen van de Nintendo 3DS

Wil je een 3DS kopen? Voor dit artikel hebben wij de 3DS de afgelopen week getest hebben wij een lijst met voor- en nadelen uiitgewerkt die we hebben bedacht. Houd er rekening mee dat deze lijst alleen over de 3DS zelf gaat en niet over 3DS games.

Voordelen van de Nintendo 3DS

Het eerste grote voordeel is de prijs. De 3DS haal je al voor onder de 200 euro in huis en dat is volkomen redelijk, ik durf bijna een 'koopje' te zeggen voor een nieuwe, 3D / internetklare handheld.

 

Daarnaast heeft de 3DS betere schermen dan zijn voorgangers. Nintendo versterkte de schermen van de DSi en de DS-XL en dat is te zien. We speelden een paar DS-titels om te zien of er een merkbaar verschil was en we waren aangenaam verrast. Kleuren geven meer pop en de schermen lijken gewoon helderder. Het bovenste scherm is verbreed voor een betere resolutie en om de illusie te wekken dat je naar iets in high-definition kijkt. Een new 3DS XL kopen is wellicht geen gek idee!

3D-video is ook een groot voordeel. Nintendo heeft zojuist een video-app toegevoegd waar je gratis 3D-video kunt downloaden. Dit is waar de 3D-functionaliteit het helderst schijnt. Dit zou op elke 3DS-commercial moeten staan. Raak echter niet te opgewonden. Netflix is ​​niet 3D-compatibel helaas.

Nadelen van de Nintendo 3DS

 

De relatief korte levensduur van de batterij is een nadeel. Dit is het grootste en meest in het oog springende nadeel dat we tot nu toe hebben ontdekt. Op papier wordt gezegd dat de 3DS een batterijduur van vijf uur heeft. Wij hebben echter dat doel nog niet bereikt. Eerder in het bereik van drie tot vier uur. We wetem dat je meer uit je batterij kunt halen door de kleuren te verdoven of de helderheid te verlagen, maar laten we eerlijk zijn; wie wil dat nou echt doen? Natuurlijk kun je Netflix op de 3DS krijgen, maar met de stroomversnelling die met toenemende snelheid wordt opgezogen, heb je geluk dat je een film krijgt voordat deze uit gaat.

 

Daarnaast is het 3D element in sommige games ook een nadeel. Laten we dit gedeelte beginnen door te stellen dat we niet denken dat de 3D verschrikkelijk is, maar dat niet alle 3D gelijk is gemaakt. Sommige games proberen de 3D te intens te maken, zelfs als ze op lage 3D-instellingen staan. Dit veroorzaakt vaak vervaging en is gewoon vervelend om op de sweet spot recht voor je gezicht te houden. Op andere momenten, zoals in de systeemmenu's, is de 3D minder opdringerig. Het werkt nog steeds en ziet er eigenlijk beter uit dan wanneer de 3D afleidt van de actie van de game die je speelt.

Laat een antwoord achter