Nieuws

Verschillende camera’s voor verschillende doeleinden

We leven tegenwoordig in een beeldmaatschappij. Overal waar we kijken, zien we beelden. Televisies, reclames, noem het maar op. We vinden het maar wat. Voor iedere foto is er een aparte camera die daar speciaal voor gemaakt is. Echt waar! Wil je jezelf nu ook in de wereld van beeld, fotografie en film storten dan kan je het beste beginnen met een mooie compact camera. Maar, je raadt het al, ook deze camera’s bestaan in verschillende vormen en varianten voor verschillende doeleinden.

First, let me take a selfie

Instagram, Facebook, Pinterest, het internet wordt overgenomen door de sociale media. Het is een tekenend element voor deze tijd en generatie. Je kan zelfs betaald worden voor het plaatsen van foto’s. Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Dan heb je een camera nodig die mooie foto’s maakt. Zo zal je immers producten moeten verkopen en nieuwe opdrachtgevers binnen hengelen. Als je net begint, is soms de camera van je telefoon al goed genoeg maar al snel zal je iets meer professioneler willen. Je zal dan onderzoek moeten doen naar de juiste camera. Ieder wil natuurlijk voor zijn of haar foto’s andere ‘specs’.

Iedereen vlogt!

Steeds vaker zie je mensen over straat lopen met een camera in hun hand waar ze vrolijk tegen kletsen. Die mensen zijn aan het vloggen. Eigenlijk is dat hetzelfde als bloggen maar in plaats van te schrijven, hallo beeldmaatschappij, leggen zij hun belevenissen op beeld vast en posten dit naar een kanaal op hun eigen website of Youtube pagina. Hiervoor zijn ook veel camera’s beschikbaar. Belangrijk is dat je een camera kiest met een scherm waarop je jezelf kan zien, zo weet je altijd precies wat je filmt. En dat de camera stabiel is, anders riskeer je beeld wat continu heen en weer springt en daar wil niemand naar kijken.

Foto’s van een pro

Tegen de tijd dat je professioneel fotograaf bent, kan je wel afstappen van de compact camera’s en zal je ook aan één professionele camera geen genoeg hebben. Want, verschillende opdrachten vragen om verschillende camera’s met verschillende specificaties. Maar dat je de beste bent, weet je dan ook wel zeker. Aan je camera kan het in ieder geval niet meer liggen.

Maar ook zijn er natuurlijk compact camera’s voor iedereen die de eerste stapjes van hun kleine vast wilt leggen of de vakantie wilt kunnen terugzien. Zoals ik al zei, heel veel camera’s voor heel veel doeleinden. Welke past bij jou?

Geef een reactie