Nieuws

Met een traplift geniet je langer van je vertrouwde omgeving

Het is volkomen normaal dat je op latere leeftijd tot de vaststelling komt dat je moeite begint te krijgen met de trap in je woning. Het kan een hele opgave worden om veilig boven en beneden te raken en het risico om te vallen, bezorgt je een zekere angst. Zou het echter niet jammer zijn als je alleen maar omwille van deze reden zou moeten verhuizen en je eigen vertrouwde omgeving achter moet laten? Natuurlijk zou dat jammer zijn en het is, mits enkele kleine aanpassingen, gelukkig ook helemaal niet nodig.

Wat zijn de mogelijkheden?

Als traplopen een probleem wordt, zou je inderdaad kunnen overwegen om te verhuizen. Dit heeft echter grote gevolgen. Je moet je eigen omgeving, waar je zo aan gehecht bent en waar je zoveel mooie herinneringen gemaakt hebt, achterlaten en op latere leeftijd nog wennen aan een nieuwe omgeving. Verhuizen is dus voor veel mensen de laatste optie of zelfs helemaal geen mogelijkheid. Er is echter nog een andere manier om het probleem van de trap op te lossen en dat is het installeren van een traplift. Op die manier kun je je nog steeds vrij door je hele woning bewegen en neem je een groot veiligheidsrisico weg.

De aankoop van een traplift

Trapliften zijn erg populair bij mensen die zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen, ondanks dat de trap een probleem geworden is. Eens je de beslissing hebt genomen, komt een adviseur bij je thuis voor een eerste kennismaking. Tijdens dit gesprek wordt je bestaande trap van dichtbij bekeken en wordt op basis daarvan een voorstel gedaan voor de best passende traplift. Je mag er van uitgaan dat voor iedere trap een geschikte lift te vinden is en dus ook voor die van jou. Na goedkeuring van het voorstel door jou komt een ervaren installateur je traplift vervolgens installeren en testen.

De prijzen van trapliften

De traplift prijzen zijn afhankelijk van het merk van de lift en van je bestaande trap. Voor een rechte trap zal de prijs bijvoorbeeld lager liggen dan voor een trap met een tussenverdieping of een trap met een draai in. Weet wel dat er voor aanpassingen in je woning voor een langere zelfstandigheid ook premies en subsidies voorzien zijn die het voor jou financieel net iets makkelijker maken. Vraag dit dus zeker na en maak er dankbaar gebruik van. 

Laat een antwoord achter