Nieuws

Je eigen gameroom bouwen

Ik weet persoonlijk nog heel goed dat ik als kind veel op de computer zat om videogames te spelen. Mijn ouders zeiden altijd dat als ik te veel achter de computer zou zitten ik vierkante ogen zou krijgen. Nu heeft de geschiedenis zich heel anders uitgewezen. Iedereen zit tegenwoordig dagelijks heel veel achter de schermen, inclusief onze ouders en zelfs grootouders. En alhoewel het ook belangrijk is om vele naar buiten te gaan voor frisse lucht. Het is absoluut niet uitgewezen dat je van videogames vierkante ogen krijgt. Integendeel het wordt steeds duidelijker dat videogames spelen best wel gezond is voor je. Het kan je zintuigen en reflexen scherp houden en het is ook goed voor de hersenen.

Welk platform

Daarom is een uurtje per dag videogames spelen absoluut geen slechte hobby. Natuurlijk kun je dit wel het beste in stijl doen. De eerste vraag die je zult moeten stellen is op wat voor platform je wilt spelen. De meest populaire gameplatforms voor serieuze gamers zijn de pc, de Xbox en de PlayStation. De laatste twee zijn consoles en je zult ze aansluiten op een televisie normaal gesproken. Het mooie aan een game computer is dat je er ook heel veel ander werk op kunt doen. Maar een van de nadelen is dat je niet met je vrienden op de bank kunt ploffen en samen met ze kan spelen. Maar het spelen van schietspellen is bijvoorbeeld op de pc veel fijner.

Je gamekamer inrichten

Wanneer je de mogelijkheid en ruimte hebt is het een fantastisch idee om een game kamer in te richten. Op die manier kun je als het ware een rustige plek hebben waar je je volledig op het gamen kan storten zonder afleiding. Ideaal natuurlijk voor als je een gezin hebt een ruimte voor jezelf nodig hebt. Maar hoe ga je je gameroom precies inrichten? Dat is natuurlijk de vraag. Zoals ik al aangaf is de eerste stap kiezen voor een console of computer.

Als je voor een console gaat heb je een grote tv en comfortabele bank nodig waarop je met een aantal vrienden kunt spelen. Als je voor een computer gaat is een goed groot bureau ideaal. Je kunt zelfs een tweede computer neerzetten voor als je samen met iemand wilt gamen. Maar computers zijn natuurlijk wel duur. Ook wil je fijne verlichting in de gameroom, op deze manier is het scherm of de televisie beter zichtbaar tijdens het gamen. Kies daarom voor led spots dimbaar.

Laat een antwoord achter