Nieuws

Gooi je Wii U nog niet weg!

Met New Horizons voorbij de horizon lijkt de Switch officieel de boventoon te voeren. Nintendo zijn slimme combinatie van Console en Handheld demonstreert dat ze nog steeds de console maker zijn waar je naar moet kijken als het gaat om innovatie. De Wii U lijkt zo wel een beetje het vergeten kindje te worden. Met de kennis van nu kan je duidelijk terugzien dat ze de opmars maakte naar handheld met het eigen functionerende scherm. Zijn er nog redenen om nu te zeggen “Ik ga alsnog een Wii U kopen.”? Jazeker!

Exclusives

Het belangrijkste wat de Wii U te bieden heeft zijn exclusives. Zo is bijvoorbeeld Mario 3D World niet beschikbaar op de Switch. Die backwards compatibility die de Switch heeft zorgt ervoor dat eigenlijk een heleboel spellen wegvallen. De Wii U is hiermee in een unieke positie belandt, het is namelijk de laatste van zijn soort geworden. Als je nog Wii of Wii U spellen wilt spelen is de Wii U het beste systeem om dit op te doen, diegenen met de meeste 0pties en de meeste kracht. Als je dus iets van de oudere Nintendo collectie wilt spelen is de Wii U perfect.

Ook de DS de pineut

Wat voor de Wii U geld geld ook voor de 3DS. Met Nintendo’s nieuwe integratie breken ze de continuïteit met wat voorging. Interessant is dan ook dat de DS fans harder getroffen worden dan de console fans. Deze laatste hebben al geaccepteerd dat er voor een spel een vervolg komt op de nieuwe machine en dat een compleet andere ervaring is. De DS heeft echter een unieke eigenschap in vergelijking met de consoles: delen. Omdat de DS bedoeld is om vervoerbaar te zien (en laten we wel wezen, om in de pauze op het schoolplein gebruikt te worden) waren er allerlei uitwisselingsmogelijkheden tussen spellen. Het sterkste voorbeeld hiervan was Pokemon, waar bepaalde Pokemon alleen verkregen konden worden door middel van ruilen. Dit hebben mensen sindsdien gebruikt om hun oude Pokemons mee te nemen naar nieuwe spellen en zo een grote verzameling hebben opgebouwd. Die keten wordt nu onderbroken tot hen chagrin van trouwe fans. Een harde transitie, maar wel een eenmalige. Met Nintendo zijn nieuwe cloud service zal het in de toekomst mogelijk zijn om je Pokemons in een centrale plek te bewaren. Gevreesd wordt echter dat de prijs van 3 Euro per maand als een middel gebruikt gaat worden om trouwe fans uit te knijpen.

Geef een reactie