Nieuws

Beter worden in gamen, hoe doe je dat?

Ben je al een tijdje aan het gamen maar heb je het gevoel dat je niet echt beter wordt? Dan kan best een vervelend gevoel zijn. Zeker als je online spellen speelt en dus vaak met andere samen speelt. Je kan het gevoel hebben dat je de groep een beter achterhoudt of dat jullie elke keer verliezen doordat jij het spel nog niet zo goed beheert. Klinkt dit jou bekend in de oren? Wees dan niet getreurd, we hebben hier een aantal onmisbare tips voor je op een rijtje gezet!

Plezier

Ook al heb je soms het gevoel dat je niet goed genoeg hebt, onthoudt altijd dat gamen een hobby is. Het gaat om plezier en een stukje ontspanning. Als jij je te veel zorgen vaak over het gamen en je prestatie dan slaat deze ontspanning heel gemakkelijk om in inspanning, stress, en dat is juist wat je niet wilt hebben. Als je het gevoel hebt dat een team een stapje te hoog voor je is en je voelt je niet prettig in dit team, zoek dan gewoon een ander team. Misschien een team waar er wat meer van jouw gelijk niveau of level in spelen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Denk jij dat iedere gamer van nature al meteen ieder spel wint? Nee.. iedere gamer waar jij tegenop kijkt is ook ooit maar ergens begonnen. Uiteraard heeft de een er veel meer talent voor dan de ander maar toch, ook die ander is beter geworden door te oefenen. Zie het als een hardlopen. Hoe vaker en meer je rent, hoe beter je wordt. Vergeet ook niet om dit rustig op te bouwen zodat je het kan blijven volhouden. En zit het een keertje tegen? Geef dan niet gelijk op, oefening baart echt kunst.

De juiste spullen

Een goede gamer is ook in het bezit van goed materiaal. Een game vraagt nogal wat van je (spel)computer en niet alle normale varianten zijn hier dan ook op gebouwd. Het resultaat? De (spel)computer kan zomaar vastlopen of zeer vertraging. Niet iets wat je gameprestatie heel erg gaat bevorderen. Investeer daarom in een goede game pc. Hoe je weet of je de juiste hebt? Een game pc samenstellen kan tegenwoordig heel gemakkelijk en door dat te doen heeft je game pc alles wat je nodig hebt. Zoek goede controllers en andere benodigdheden ook zorgvuldig en selectief uit. Weet je niet waar je naar op zoek bent? Zoek dan eens reviews van andere gamers op wat game materialen betreft. 

Geef een reactie