kong
Nieuws

Een warm welkom voor mijn nieuwe kitten

Na (in mijn ogen) lang wachten was het dan zo ver. Ik mocht mijn nieuwe kitten eindelijk meenemen naar huis. Gelukkig kon ik mij tot die tijd goed bezighouden met het kitten-proof maken van mijn huis. Kattenbak, mandje, voerbakjes, speeltjes, ik had alles in huis, dacht ik. Toch bleken er nog enkele zaken te zijn waar ik niet over na had gedacht.

Gevaarlijke planten

Het eerste waar ik me niet van bewust was, is dat er planten zijn de giftig zijn voor katten. Omdat katten vleeseters zijn was ik er verrast door het feit dat sommige planten gevaarlijk zijn. Hoe dat kan? Katten blijken gras of andere planten te eten met als doel dat ze hiervan gaan overgeven. Dit doen ze voornamelijk om haarballen kwijt te raken, maar ze kunnen het ook doen als ze zich misselijk voelen. Katten kunnen echter niet goed inschatten welke planten giftig voor ze zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de populaire agave, ficus of sansevieria. Het is dus verstandig om op te zoeken om welke planten het precies gaat. Je kunt deze planten weggeven aan vrienden of op een veilige plek zetten, bijvoorbeeld in een kamer waar de kat niet mag komen.

Alles wat los zit

Ik wist natuurlijk wel dat katten heel actief kunnen zijn en goede klimmers zijn. Toch had ik niet verwacht dat een kitten zo hard rondjes door het huis zou rennen. Via de bank naar de vensterbank, boekenkast, over de computertafel zo richting het aanrecht. Geen route is te gek. Inmiddels zijn er helaas al enkele mooie spulletjes gesneuveld. Hoe elegant een kat er ook uit kan zien, inmiddels weet ik dat ze heel goed spullen van tafels en planken kunnen duwen. Dit is dus ook iets om op te letten!

Gemakkelijke oplossing

Om het bovenstaande fenomeen tegen te gaan heb ik twee suggesties. De eerste is uiteraard om het aantal losse en kwetsbare spulletjes te beperken en waar mogelijk achter glas te plaatsen. De tweede is om te investeren in een aantal leuke speeltjes voor je kitten. Zelf heb ik een aantal speeltjes van het merk Kong aangeschaft. Deze zijn van goede kwaliteit en bieden veel afwisselend speelplezier voor mijn kitten. Met sommige speeltjes kunnen we samen spelen, bijvoorbeeld met de laser of de fish teaser. Met andere speeltjes kan mijn kitten zichzelf uren vermaken. En dat komt goed uit, want zolang ze met haar speeltjes speelt, rent ze niet kriskras door het huis al mijn spullen omver!

 

Al met al was het dus nog best wat werk om het huis kitten-proof te maken. Sommige dingen ontdekte ik ook pas na de komst van mijn nieuwe vriendje. Nu het huis helemaal veilig en comfortabel is voor zowel mijn kattenvriendje als mijzelf, ben ik helemaal gelukkig met mijn maatje.

Laat een antwoord achter