Nieuws

De beste manier om goederen te vervoeren

Met een vorkheftruck kan je gemakkelijk goederen vervoeren die op een pallet staan, bijvoorbeeld in het magazijn of op een bedrijfsterrein. Voor het gebruik in het magazijn zijn vorkheftruck met elektrische aandrijven het beste geschikt. Voor laden en lossen zijn er grotere vorkheftrucks tot maar liefst 18 ton, die 10 ton kunnen tillen. Een vorkheftruck staat ook bekend als een vorklift of heftruck. Hij is door middel van een elektromotor of een verbrandingsmotor een aangedreven transportmiddel die vandaag de dag hoofdzakelijk is bij het vervoeren van goederen.

Heftrucks

Heftrucks worden ingedeeld voor een gespecificeerd maximumgewicht en voorwaarts zwaartepunt. Deze informatie is meestal te vinden op een door de fabrikant versterkte naamplaat, de lading mag de aangegeven specificaties niet overschrijden. In een doorsnee werkomgeving hebben heftruck een laadcapaciteit van 1 tot 5 ton. Het besturen van een heftruck gaat verder dan alleen het heffen en zakken van de vorken. De bestuurder kan de mast ook laten overhellen om de neiging van de lading om de vorken naar de grond te laten wijzen tegen te gaan. Een ander belangrijk aspect bij het besturen van een heftruck is de achterwiel besturing. Alhoewel deze besturing de manoeuvreerbaarheid onder kleine hoeken ten goede komt, verschilt het vaak de normale besturingsmethode welke de bestuurder vaak gewend is. Het is bij een heftruck zelfs zo dat voor het rijden in een rechte lijn stuurkracht nodig is. Deze effecten zijn te vergelijken met het achteruitrijden in bijvoorbeeld een auto.

Een eigen vorkheftruck

Een vorkheftruck kopen is gemakkelijk, maar u zal wel met meerdere factoren rekening moet houden. Een vorkheftruck werkt op LPG of diesel. Benzine wordt door de energie die nodig is om de machine te laten werken te prijzig. Ook zijn er elektrische vorkheftrucks. Er zijn verschillende soorten vorkheftrucks. De verreiker kan als een vorkheftruck met telescooparm worden beschouwd, die geschikt is om op een ruw terrein te rijden. Veel standaard vorkheftrucks zijn hier namelijk niet geschikt voor. Een ander voorbeeld van een vorkheftruck is de zijladen. Hierbij worden vrachten in de lengterichting vervoerd. Dit is handig met dingen van grote lengte zoals planken. Een vorkheftruck verschilt van de reachstacker. De reachstacker kan naast stapelen ook een aantal containerrijen naast elkaar plaatsen. Met de vorkheftruck lukt dat niet. Dit wordt veel in magazijnen voor onder andere bouwonderdelen gebruikt. Een vorkheftruck verkopen is vrij gemakkelijk. Neem een abonnement of plaats een advertentie. Dan bent u er geheid zo vanaf!        

Laat een antwoord achter